liker

"

utorak, 26. siječnja 2016.

PUSLICE









SASTOJCI
135g Bjelanaca
365g Secera



PRIPREMA
Bjelanci neka budu sobne temperature.
Miksati bjelanca u cvrsti snijeg,pa polako dodavati secer. Sve jos miksati bar 5 minuta da se dobije sjajna,cvrsta masa.

Puniti spricu za dekorisanje kolaca,,ili jednostavno neku vecu kesicu za zamrzivac,pa odrezati je malo u jednom uglu da je lakse oblikovati puslice.
Zagrijati pecnicu na oko 175C ili oko 300F .
Puslice oblikovati na pek papiru (ni slucajno papir mastiti) ...pa staviti u rernu i susiti 1,5 sat na oko 150C ili 250F.



Mija rerna slabije pece,,pa sam morala da ih podizem i provjeravam,,ali kao sto vidite sve su jenako pecene,,i dno i okolo ista boja.
Poslije datog vremena uzmite puslicu i probajte. Ako je jos gnjecava kroz sredinu vratite i susite jos nekoliko minuta,dok i sredina ne postane prhka.

  Ohladite i posluzite.

NAPOMENA
moje su srednje velicine,,ako pravite skroz male puslice,,susite manje vremena,,i obrnuto. Samo gledajte da je temperatura perfektna.

izvor:coolinarika.com

0 komentari