petak, 1. siječnja 2016.
PARFE TORTA OD SIRA I KRUŠAKA
JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna
SASTOJCI
tijesto
150 g oštrog brašna
100 g maslaca
1 jušna žlica kiselog vrhnja
1/2 kom razmućenog jajeta
2 jušne žlice šećera
1/2 paketa praška za pecivo
krema
350 g svježeg kravljeg sira
6 jušnih žlica šećera
1/2 l vrhnja za šlag
2 paketa svjetle želatine
glazura
100 g 65% čokolade za kuhanje
1 jušna žlica šećera
50g maslaca
kompot
6 većih kom krušaka ne prezrelih
2 jušne žlice šećera
malo cimeta
cca 3 dcl vode za kuhanje
PRIPREMA
Kruške oguliti, očistiti od koštica i vlakana , prerezati na četvrtine i skuhati kompot.
Izvaditi kad su polumekane, ocijediti i staviti da se hlade.
Maslac razmrviti sa brašnom, dodati sve ostale sastojke i umjesiti mekše tjesto.Zamotati ga u foliju i staviti u frižider na pola sata.
Podijeliti na dva jednaka djela i razvaljati dva kruga, debljine oko 3-4 milimetra, za kalup 23cm.
Prvi krug normalno ispeći na 175oC cca 10 min.
a drugi, nakon 5 min pečenja izvaditi, narezati kriške i dalje peći, jer poslije će tjesto pucati.
Sir izmiksati sa šećerom, dodati lagano izmiksan šlag i želatinu pripravljenu prema uputstvu na vrećici.Preliti preko krušaka i staviti da se stvrdnjava u frižideru oko 1 sat.
Sada postoje dvije opcije, prva, ako vam je tjesto za vrh,ono koje ste rezali na kriške dobro ispalo i nije se smrvilo, njega pažljivo poslagati na kolač, posipati šećerom u prahu i gotovo.
Ako vam je ruka zadrhtala, pa se jedan komad tjesta slomio, kolač prelite čokoladnom glazurom, jednako je dobro, možda čak i bolje.
Dobro ohladiti i pojesti u društvu drage osobe uz čašu bijelog vina.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO i uzivajte u hrani.
Izvor:http://www.coolinarika.com/
0 komentari