liker

"

utorak, 19. siječnja 2016.

OBLANDA SA JABUKAMA GOTOVE ZA 20 MINUTA









JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna



 




SASTOJCI
2 velika lista oblandi
4-5 jabuka
100 gr grožđica



1 čaša šećera
1 vanilin šećer
130 gr margarina
200 gr raznobojnih žele bonbona
oko 200 gr mljevenog keksa



PRIPREMA
Jabuke oguliti, pa naribati. Ocijediti, pa staviti u šerpu. Dodati šećer, vanilin šećer, pa pirjati 10-tak minuta.

U još tople jabuke dodati margarin i grožđice, pa dobro izmješati. Dodati i sitno sjeckane žele bonbone, pa sve sjediniti.

Dodati i oko 200 g mljevenog keksa (u zavisnosti od toga koliko soka su jabuke pustile zavisi i da li ćete dodati malo manje ili malo više keksa da bi masa bila kompaktna i da se jednostavno može razmazati po oblandi).

Vlažnom krpom prekriti oblande, pa kad odmeknu premazati filom.

Zarolati u rolat, pa ostaviti da se stegne.

 
Kad se stegne,rezati na parčad.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO  i uzivajte u hrani




izvor:www.coolinarika.com

0 komentari