četvrtak, 7. siječnja 2016.
Nutella torta
JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna
Sastojci
Podloga:
250 gr keksa (Digestive ili sl.)
50 gr maslaca
50 gr čokolade u prahu
1-2 mandarine ili naranče (sok)
Krema:
400 gr krem sira
50 gr Šećera u prahu Dolcela
300 gr Nutelle ili Lino Lade
1 Vanilin šećer Dolcela
500 ml vrhnja za šlag
2 Kremfixa
Šlag:
500 ml vrhnja za šlag
2 Kremfixa
Ganashe:
200 ml vrhnja za šlag
200 gr Čokolade za kuhanje
Priprema
1.
Sameljite kekse i pomješajte ih sa otopljenim maslacem, čokoladom u prahu i iscjeđenim sokom mandarine ili naranče - tako da dobijete homogonu smjesu.
2.
Utisnite smjesu keksa na podlogu za tortu (koju ste prethodno namazali maslacem - kako se podoga ne bi zalijepila). Stavite u hladnjak na minimum 30 minuta, da se podloga stvrne.
3.
Umutite Nutellu, šećer, vanilin šećer i krem sir, pa u to umješajte čvrsto umućeno slatko vrhnje.
4.
Premažite kremu preko podloge pa vratite u hladnjak na najmanje 30 minuta.
5.
Čvrsto umutite slatko vrhnje i stavite preko sloja kreme. Vratite u hladnjak.
6.
Za ganashe otopite čokoladu u slatkom vrhnju na vrlo laganoj temperaturi (ili na pari) uz stalno miješanje, pa ohladite na sobnu temperaturu u hladnoj kupelji.
7.
Ohlađeni ganashe premažite preko sloja šlaga.
8.
Ukrasite po želji i vratite u hladnjak prije služenja na najmanje 4 sata.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO i uzivajte u hrani
izvor.www.coolinarika.com
0 komentari