petak, 1. siječnja 2016.
NUGAT KOCKE
Sastojci
BISKVIT:
-5 bjelanjaka
-10 dkg šećera
-14 dkg mljevenih, prženih lješnjaka
-1 žlica kakaa u prahu
-1/2 vrećice praška za pecivo
KREMA:
-5 žumanjaka
-7,5 dkg šećera
-4 dkg čokolade za kuhanje
-12,5 dkg margarina
-lino lada nugat za premazati biskvit
Priprema
Odvojite bjelanjke od žumanjaka.
BISKVIT:
Od bjelanjaka napravite snijeg te dodajte šećer, pržene mljevene lješnjake. kakao i prašak za pecivo.
Smjesu isipajte u namašćen i brašnom posut lim te ispecite. Peceni biskvit preokrenite na tacnu i pustite da se ohladi.
Ohlađen biskvit premažite lino ladom nugat te nanesite pripremljenu kremu.
KREMA:
Na pari lupajte žumanjke i šećer. Na kraju dodajte čokoladu za kuhanje i u mlako dodajte izrađeni margarin.
Kremu ravnomjerno nanesite na ohlađeni biskvit.
Koncom označite štangice te u svaku stavite 2 pržena lješnjaka.
Po želji išarajte čokoladnom glazurom.
Posluživanje
Kolač ohladite!
www.coolinarika.com
0 komentari