petak, 1. siječnja 2016.
KREMASTI KOLAČ BEZ PEČENJA GOTOV ZA 20 MINUTA
JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna
Sastojci:
fil sa šljivama:
oko 500 g šljiva
4 kašike šećera
4 kašike džema od šljiva
4 kašike pšeničnog griza
40 g margarina
1 vanilin šećer
20 g čokolade
po ukusu cimeta
krema:
900 ml mlijeka
3 pudinga od vanilije
7 kašika šećera
200 g margarina
250 ml vrhnja za šlag
i još:
32 komada petit keksa
200 ml vrhnja za šlag
malo bijele čokolade
Priprema:
Narezane šljive (ja sam koristila smrznute) i šećer kratko prodinstati, pa dodati džem od šljiva i pšenični griz. Miješati svo vrijeme, dok krema ne dobije gustinu. Maknuti sa vatre, dodati čokoladu i margarin, kao i cimet, po ukusu (može i bez)! Prohladiti!
U pleh staviti 16 komada petit keksa, pa preko staviti fil sa šljivama.
Preko staviti red petit keksa (16 komada)! Krema: Pripremiti puding od vanilije, pa kad je gotov, maknuti sa vatre. Dodati margarin, pa sve izmiksati. Prohladiti, pa dodati i umućeno vrhnje. Sve dobro izmiksati, pa premazati preko keksa. Ostaviti u frižider da se ohladi i stegne.
Premazati umućenim vrhnjem za šlag ili šlag pjenom, naribati čokoladu, pa rezati na parčad.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO i uzivajte u hrani
http://www.coolinarika.com/
0 komentari