liker

"

petak, 1. siječnja 2016.

KREMASTI KOLAČ BEZ PEČENJA GOTOV ZA 20 MINUTA







JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna



 





Sastojci:
    fil sa šljivama:
    oko 500 g šljiva
    4 kašike šećera
    4 kašike džema od šljiva
    4 kašike pšeničnog griza
    40 g margarina
      1 vanilin šećer


    20 g čokolade
    po ukusu cimeta

  krema:
    900 ml mlijeka
    3 pudinga od vanilije
    7 kašika šećera
    200 g margarina
    250 ml vrhnja za šlag
      i još:
    32 komada petit keksa
    200 ml vrhnja za šlag
    malo bijele čokolade
Priprema:


Narezane šljive (ja sam koristila smrznute) i šećer kratko prodinstati, pa dodati džem od šljiva i pšenični griz. Miješati svo vrijeme, dok krema ne dobije gustinu. Maknuti sa vatre, dodati čokoladu i margarin, kao i cimet, po ukusu (može i bez)! Prohladiti!
 U pleh staviti 16 komada petit keksa, pa preko staviti fil sa šljivama.
Preko staviti red petit keksa (16 komada)! Krema: Pripremiti puding od vanilije, pa kad je gotov, maknuti sa vatre. Dodati margarin, pa sve izmiksati. Prohladiti, pa dodati i umućeno vrhnje. Sve dobro izmiksati, pa premazati preko keksa. Ostaviti u frižider da se ohladi i stegne.

  Premazati umućenim vrhnjem za šlag ili šlag pjenom, naribati čokoladu, pa rezati na parčad.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO  i uzivajte u hrani
http://www.coolinarika.com/

0 komentari