liker

"

subota, 2. siječnja 2016.

JEDNOSTAVNE KIFLICE S JABUKAMA










JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna



 



SASTOJCI
FIL
4 srednje jabuke
60 gr šećera
60 gr mlevenih oraha
1 kašičica cimeta
1/2 kašičice muškatnog oraščića



TESTO
150 gr maslaca/margarina
1 jaje
200 ml jogurt
200 ml ulja
100 gr gustina (kukuruzni skrob)
1 kesica praška za pecivo
500 gr brašna
1/2 kašičice soli
1 kesica vanilin šećera
za posipanje
50 gr šećera u prahu



PRIPREMA
Prvo napraviti fil. Izrendati jabuke na krupno rende u šerpu gde ćete skuvati fil. Meni je bilo 400 gr rendanih jabuka. Staviti da se kuvaju, dodati šećer i kuvati dok ne ispari voda.

Pri kraju kuvanja dodati mlevene orahe, cimet i morski oraščić, ukuvati još malo da se izmešaju ukusi. Ostaviti da se ohladi. Ova količina je dovoljna za nadev kiflica.

Umutiti maslac sobne temperature sa jednim jajetom, dodati, 200 ml ulja, 200 ml jogurta, 100 gr kukuruznog skroba, 1 kesicu praška za pecivo, malo soli, vanilin šećer, brašno  i umesitit testo. Ostaviti ga malo da se odmori. Podeliti ga na 5 delova i od svakog razviti jufku. Svaku jufkicu iseci na osmine i stavljati po kašičicu fila sa jabukama.

Smotati sve kiflice i staviti ih u pleh. Ukupno 40 kiflica, sve mi je stalo u pleh od rerne.
Peći na 180 stepeni oko 35 minuta dok ne porumene.

 
Izvaditi ih iz rerne, vruće kiflice dobro uvaljati u prah šećer i služiti.
Ako neko voli slađe kiflice, može dodati još šećera u testo.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO  i uzivajte u hrani


Izvor:http://www.coolinarika.com/

0 komentari