petak, 1. siječnja 2016.
IZLIJEČITE ČIREVE,GLJIVIČNE INFEKCIJE – RECEPT DOKAZANO BOLJI OD ASPIRINA!
Ovaj recept čiji je glavni sastojak začinska biljka bijeli luk, posjeduje brojna ljekovita svojstva.
Bijeli luk se uzgajao u Egiptu i Indiji prije čak 5000 godina.
Pošto je bijeli luk narodni lijek, šanse su da će biti malo razvikan i koristiti se za sve i svašta. Zato ćemo ovdje pružiti samo mišljenja potkrijepljena naučnim studijama. Za bijeli luk je čula gotovo sve i jedna osoba na svijetu i dobro je istražen do sada. Bez sumnje je ljekovit, ali za šta?
Dokazano učinkovit za sljedeće bolesti
Hipertenzija (visok krvni tlak)
Ovo je možda i najpoznatije svojstvo bijelog luka. Studije su pokazale da uzimanjem češnjaka možemo smanjiti krvni pritisak kod osoba sa hipertenzijom za 7 do 8%. Češnjak smanjuje krvni pritisak i kod osoba sa normalnim tlakom.
Ateroskleroza (otvrdnjivanje arterija)
Ova bolest je karakterizirana nakupljanjem masti, kolesterola i kalcija na zidovima arterija. Ako se ne prepozna na vrijeme vodi do srčanih i moždanih udara. Jedenjem bijelog luka možete umanjiti nakupljanje ovih tvari na stjenkama arterija.
Protiv raka debelog crijeva i raka želuca
Istraživanja su pokazala da redovit unos češnjaka umanjuje rizik od ova dva raka. Bitno je napomenuti da suplementi (kapsule) sa ekstraktom češnjaka nisu bili učinkoviti kao sirovi luk.
U jednoj studiji su muškarci iz Kine koji su uzimali jedan češanj luka dnevno imali za 50% manji rizik od dobivanja raka prostate. Nije poznato da li isti učinak postoji i kod muškaraca sa zapada.
Čirevi i gljivične infekcije
Naime gore smo naveli koliko je zapravo zdrav bijeli lud i koliko jako djelovanje ima na organizam s toga smo odlučili da podijelimo s vama ovaj jednostavan ali idealan recept kojeg možete koristiti za prevenciju,kao i za samo liječenje bolesti.
RECEPT:
pola kile meda
10 češnjaka
malo pakovanje bibera u zrnu
Češnjake oguliti i svaki samo razrezati do pola tako da se sok može iz njega cijediti , staviti u teglu i dodati med koji će prethodno da se malo otopi sa sobnoj temperaturi!
Na to dodati biber u zrnu.
Smjesa treba stajati 5 dana prije konzumacije.Konzumirati svako jutro na prazan želudac po dvije supene kašike s tim da uzmete čeno luka i zrno bibera prilikom konzumiranja.
U bijelom luku se nalazi adeonozin koji odlično djeluje protiv zgrušavanja krvi kao i ahoin čije je djelovanje jače od aspirina.
Takav luk zajedno s medom i biberom doslovice može da spriječi svako oboljenje,čak i razvoj malignih bolesti , naravno ako ga redovno konzumirate.
Crni biber na prvom mestu podstiče varenje hrane, eliminiše bakterije u želucu tako da sprečava nadimanje stomaka i nastanak gasova. I ne samo to, antimikrobno dejstvo bibera sprečava kvarenje hrane začinjene ovim začinom.
Ovaj recept podstiče sposobnost organizma da apsorbuje hranljive materije, pogotovo beta-karoten i vitamin B.
Upotrebaa je korisna i osobama sa viskom kilograma jer ubrzava metabolizam i sagorijevanje kalorija pa samim tim podstiče mršavljenje.
Ovaj ljekoviti pripravak sadrži fitohemikalije sa antioksidantnim dejstvom koje se bore protiv nepoželjnih slobodnih radikala u organizmu tako da doprinosi zasšiti tijela od nastanka raka.
Sprečava zadržavanje vode u organizmu tako što podstiče znojenje i izbacivanje mokraće.
Ovu smjesu,ne samo što možete koristiti oralno,već je i za valjsku upotrebu.
Sok iz bijelog luka pomiješan s medom,odličan je protiv infekcija i gljivičnih oboljenja tako da se nemojte ustručavati da ovu smjesu koristite kao mast za ove bolesti. - See more at: http://narodnamediciina.blogspot.com/2015/04/izlijecite-cirevegljivicne-infekcije.html#sthash.eO9iOlsQ.dpuf
0 komentari