liker

"

ponedjeljak, 25. siječnja 2016.

IŠLERI! OVOM SVOM RECEPTU SAM VJERNA GODINAMA I NIKAD SE NISAM POKAJALA









JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna












SASTOJCI
Tijesto:
10 dkg margarina
4 dkg maslaca
20 dkg oštrog brašna
3 žlice kakaoa
7 dkg mljevenog šećera
1 žumanjak




KREMA
2 jaja
1 žumanjak
2 ravne žlice škrobnog brašna
15 dkg mljevenog šećera
1 vanilin šećer
5 dkg margarina
5 dkg maslaca




GLAZURA OD ČOKOLADE
10 dkg čokolade za kuhanje
1 žlica svinjske masti

PRIPREMA
Tijesto:
1. Od svih sastojaka umijesiti tijesto i razvaljati na pobrašnjenoj podlozi, ne pretanko.
2. Čašom ili kalupom(ne prevelikim) rezati krugove i slagati na papir za pečenje malo odmaknute jedan od drugog.
3. Kada izrežete prve krugove, tijesto lagano premijesite i ponovo razvaljajte i ponovite to par puta
4. Pecite na 180 C 15 minuta

Krema:
5. Sve sastojke osim maslaca i margarina izradite pjenasto i kuhajte na pari ili u mikrovalnoj pećnici
6. U hladnu kremu dodajte izrađeni margarin i maslac
7. Kremu stavite u tuljak ili špricu pa ju kružno nanesite na jedan dio išlera
8. Ostale keksiće umačite u čokoladu i slažite na rešetku


  Glazura:
9. Čokoladu i mast lagano otopite i pustite da se ohladi i malo stisne
10. Lagano ih, kada se glazura stisne(najbolje malim vilicama) stavljajte na kremu i isto tako lagano pritisnite
11. Ostatak čokoladne glazure stavite u vrećicu i neko vrijeme držite u hladnjaku.
12. Vrećici odrežite vrh i prošarajte išlere
13. Možete ih ukrašavati i cijelim bademima(oguljenim) u obliku cvijetića(dakle četiri badema) i jako će efektno izgledati

Posluživanje
Od ove količine sam dobila 56 keksića tj.28 gotovih išlera.

Izvor:coolinarika.com

0 komentari