liker

"

četvrtak, 7. siječnja 2016.

"HOUSEWIFE" CAKE






JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna


 





SASTOJCI
biskvit
4 bjelanca
8 kašika šećera
5 kašika mljevenih oraha
2 kašike brašna
1/2 praška za pecivo



fil 1
4 žumanca
100 g šećera
200 g margarina
40 g čokolade za kuhanje
250 g mljevene plazme (ili nekog drugog keksa)
150 ml soka od naranče

fil 2
350 ml vrhnja za šlag
200 g sitno sjeckanog keksa "Domaćica"
5 g instant želatine fix



krema
200 ml mlijeka
60 g čokolade za kuhanje
125 g šlag pjene/ prah

i još
za dekoraciju vrhnje za šlag, šlag pjena ili krema

PRIPREMA
Biskvit: Umutiti bjelanca i šećer u čvrst snijeg. Dodati mljevene orahe, brašno i prašak za pecivo, pa sipati u kalup (obložen papirom za pečenje)! Peći na 180 C. Pečen biskvit ostaviti da se ohladi, pa odstraniti papir za pečenje.

Fil 1
Na pari umutiti žumanca i šećer, pa dodati čokoladu. Kad se čokolada otopi, maknuti i dodati margarin. Dobro izmiksati, pa ostaviti da se prohladi. Sjediniti mljeveni keks i sok od naranče, pa dodati u fil sa žumancima. Sve dobro sjediniti. Sipati preko hladnog biskvita.

Fil 2
Vrhnje umutiti u čvrst šlag, pa dodati želatinu fix. Izmiksati. Dodati sitno sjeckan keks "Domaćica", pa promiješati.

Sipati preko fila 1, pa ostaviti u frižider, da se stegne ( dva- tri sata)! Zatim maknuti ivicu kalupa!

 
Kuhati mlijeko i čokoladu 3-4 minute. Ohladiti, pa dodati prah šlag pjene. Dobro izmiksati, pa cijelu tortu premazati kremom. Umutiti i vrhnje za šlag ili šlag pjenu/ kremu, pa cijelu tortu dekorisati. Kad
se krema ohladi i stegne, rezati tortu na parčad!
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO  i uzivajte u hrani
Izvor:http://www.coolinarika.com/

0 komentari