liker

"

četvrtak, 7. siječnja 2016.

GIOTTO KOCKE







JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna









SASTOJCI
biskvit
6 jaja
4,5 v.ž vruće vode
18,5 dag šećera
1,5 vanilin šećer
18,5 dag brašna
3 ravne m.ž praška za pecivo



krema
1 paket giotto kuglica(40 kom)
6 listića svijetle želatine
700 ml slatkog vrhnja za šlag
3 vanilin šećera
2 v.ž nutelle



PRIPREMA
Za biskvit jaja miksati sa vrućom vodom da postanu pjenasta,dodati mješavinu šećera i vanilin šećera.Brašno se pomiješa sa praškom za pecivo pa se lagano doda smjesi od šećera i jaja.

Peći na 180 stupnjeva oko 30 minuta,ohladiti i prerezati na pola.

Za kremu listiće želatine namočiti u hladnoj vodi.Pola kuglica ostaviti za ukras a ostale giotto kuglice sitno nasjeckati.Slatko vrhnje izmiksati u šlag s vanilin šećerima.Želatinu otopiti.Dvije žlice šlaga pomiješati s otopljenom želatinom,pa tada pomiješati s preostalim šlagom.

U šlag se tada umiješaju sjeckane giotto kuglice u polovicu kreme a u drugu polovicu se umiješa nutella.

Redosljed slaganja;kora-krema s nutellom-kora-krema  s kuglicama.


Na sredinu svake kocke stavi se po 1 giotto kuglica.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO  i uzivajte u hrani




izvor:www.coolinarika.com

0 komentari