liker

"

nedjelja, 24. siječnja 2016.

CRNKINJA SA MARELICAMA








JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna



 




SASTOJCI
125g maslaca
100g čokolade za kuvanje
300g džema od marelice
120g šećera u prahu
prstovat soli
2 xxl jaja, izmućena žicom
150g brašna
1 kašičica praška za pecivo
1 kašičica vanile




Čokoladni preliv:
100g čokolade
40g maslaca




PRIPREMA
1. Svi sastojci trebaju biti na sobnoj temperaturi.
U posudu prosejati brašno, prašak za pecivo, staviti na stranu.
U maloj šerpici rastopiti maslac. Posebno istopiti naseckanu čokoladu. Sipati u veću posudu čokoladu i puter izmešati žicom pa dodati pekmez, šećer, so, jaja. Pomešati samo dok se izjednači smesa, ali više ne. Postupno dodajte brašno, mešajući ga samo da se poveže sa čokoladnom masom.

2. Pek papirom prekriti dno pleha dimenzija 10 x 20 cm (ili manje) ili namazati maslacem i posuti brašnom. Usuti smesu u pleh. Peći u prethdno zagrejanoj rerni na 180 ° C (ventilator 165 C)oko 50 - 60 minuta, ili više, tzv.suv štapić.
Izvadite iz rerne ohladite, (ja sam ga preokrenula) prelijte čokoladnim umakom, ukrasite ili i ne morate.


  Glazura:
50 g mlečne čokolade
50 g tamne čokolade
40 g maslaca
Rastopite maslac u maloj šerpici s debelim dnom. Dodavati slomljenu čokoladu, mešati dok se ne itopi. Nakon laganog hlađenja preliti preko kolača.
Uživajte :-).

NAPOMENA:
- Koristiti maslac nikako margarin!
- Šećer sam smanjila na 120g i bilo je dovoljno slatko.
- Namerno sam istopila posebno maslac i čokoladu jer nekad se čudno ponašaju kad se zajedno tope
- Džem ili pekmez ako ima komade voća usitniti u blenderu ili štapnim mikserom.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO  i uzivajte u hrani




izvor:www.coolinarika.com

0 komentari