četvrtak, 21. siječnja 2016.
ČOKOLADNA ĐAVOLICA: TORTA KOJA OSTAVLJA BEZ DAHA!
JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna
SASTOJCI
50 g kakao praha
100 g smeđeg šećera
250 ml ključale vode
125 g putera (i malo za podmazivanje pleha)
150 g kristal-šećera
225 g brašna
5 g praška za pecivo
5 g sode bikarbone
5 ml vanila ekstrakta
2 jajeta
Za glazuru
125 ml vode
30 gr smeđeg šećera
175 gr putera
300 gr čokolade za mešenje
PRIPREMA
1. Zagrejte rernu na 180 °C. Podmažite dva okrugla kalupa prečnika 20cm i obložite papirom za pečenje, piše Lisa.rs. Izmešajte kakao i 50 gr šećera, pa dodajte vrelu vodu i ujednačite masu. Umutite penasto kristal-šećer s puterom. U drugoj posudi izmešajte brašno, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. U umućeni puter ulijte ekstrakt vanile, dodajte jedno jaje pa malo brašna sa dodacima, zatim drugo jaje i ostatak brašna. Neprekidno mešajte.
2. Spojte ovu mešavinu sa pripremljenim kakaom s vodom. Podelite na dva dela, sipajte u kalupe i pecite oko 30 minuta. Proverite čačkalicom da li je testo pečeno.
3. Kad ih izvadite iz rerne, ostavite da se hlade 5-10 minuta pa izvadite pečene delove torte da se potpuno ohlade na žici.
4. Sada pripremite glazuru. Vodu, 2 kašike smeđeg šećera i 175 gr putera otopite na tihoj vatri, a kad počne da ključa dodajte izlomljenu čokoladu. Protresite šerpu tako da dobijete glatku i sjajnu masu. Ostavite je da stoji oko sat vremena, povremeno promešajte.
5. Složite kolač: pečenu koru, pa trećinu fila, zatim drugu koru pa ostatak fila odozgo i sa strane. Površina može biti glatka, ali je interesantnije ako napravite neobične krugove varjačom po površini.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO i uzivajte u hrani
izvor:www.coolinarika.com
0 komentari