liker

"

utorak, 26. siječnja 2016.

BRZI KREMASTI KOLAČ









Sastojci
Biskvit
2 jaja
1 čaša od 2dl šećera
1 vanili-šećer
1/2 čaše ulja
1 čaša mlijeka
2 čaše brašna
1/2 praška za pecivo


2 žličice kakaa
oko 1dl mlijeka i malo ruma

Krema
7 dl mlijeka
2 pudinga od čokolade
petit-beure keksi
5 dl slatkog vrhnja

Priprema
1.


PRIPREMA :Za biskvit izmiksati jaja sa oba šećera zatim dodati ulje, brašno s praškom, kakao i mlijeko.
2.
Peći u tepsiji 32/22 na 180c oko 15-20 minuta, pečeni biskvit zaliti sa prokuhanim mlijekom pomješanim sa malo ruma.
3.
Krema:U 7 dl mlijeka skuhati dva pudinga prema uputama na vrečici i vruči puding preliti po toplom biskvitu i na puding odmah složiti red keksa.

  4.
Po želji kekse pošpricat s malo ruma i ostaviti kolač da se ohladi.Hladan kolač premazati tučenim slatkim vrhnjem i posuti ribanom čokoladom, ohladiti i užvati :)

http://www.coolinarika.com/

0 komentari