liker

"

utorak, 22. prosinca 2015.

TRADICIONALNE PITE - MAKEDONSKA " KOKMIŠKA"








JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna








SASTOJCI
650 g. brašna
15 g. suvog kvasca
3 dcl. vode
1 kašikica šećera
2 jaja
1,5 kašika ulja
2 ravne kašikice soli




fil
350 g. sira, ja sam koristila mladi slani
80 g. masti
80 g. maslaca – u original receptu je margarin, može i tako
za premazivanje
1 umućeno jaje, susam za posipanje




PRIPREMA
U toplu vodu staviti šećer i kvasac, izmešati i ostaviti da kvasac nadođe.
Mast i maslac zajedno istopiti.

Od svih navedenih sastojaka umesiti meko testo i ostaviti da odstoji 20 minuta. Testo podeliti na 6 loptica. Tepsiju prečnika 30 cm. podmazati mašću.
Radnu površinu blago posuti brašnom, rastanjiti lopticu na prečnik 30 cm., staviti u tepsiju, obilato poprskati istopljenom smesom od masti i maslaca, rasporediti sir. Tako uraditi sa preostalim sastojcima.


Gornju koru premazati uljem, jajetom i posuti susamom. Iseći na kocke ili po želji, pokriti i ostaviti da raste još oko 30-40 minuta na toplom mestu.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40 – 50 minuta, zavisi od rerne.

Izvor: http://www.doznajprvi.info/

0 komentari