Iako receptura predlaže fusille, sa svježim kravljim sirom svaka će tjestenina biti odlična. Kako tradicionalno, tako i ponovno moderno i zdravo jelo.
Sastojci
500 g tjestenine (fusilla)
4 jaja
1 l mlijeka
250 g svježeg kravljeg sira
200 ml kiselog vrhnja
sol
1 žlica Vegete
Priprema
1.
U većoj posudi lagano istucite jaja, umiješajte mlijeko, sir, vrhnje, Vegetu i sol. U tu smjesu dodajte sirovu tjesteninu. Ostavite neka odstoji oko 30 minuta.
2.
Pripremljenu smjesu izlijte u vatrostalnu posudu (20×35 cm). Prokuhajte je, a zatim zapecite u pećnici zagrijanoj na 170°C oko 40 minuta.
Posluživanje
Tjesteninu sa svježim sirom poslužite sa salatom od rikule.
Savjet
Ako želite skratiti vrijeme pripreme, stavite napola kuhanu tjesteninu, a količinu mlijeka smanjite na 500 ml.
http://www.coolinarika.com/
Preporučeni recepti:
Tjestenina s tunom u bijelom umaku! Ideja za ruč...
DIVNA IDEJA ZA RUCAK: TJESTENINA UROLANA U MJEVENO...
Lisnata savijača sa špinatom, svježim sirom i šampinjonima!...
Kuhalica
Tjestenina s brokulama i kobasicom
ENGAGEYA
0 komentari