liker

"

utorak, 22. prosinca 2015.

STARI RECEPT IZ MAMINE TEKICE OVE KIFLICE PRIPREMAJU SE BEZ JAJA ,PREKRASNOG SU UKUSA I NEODOLJIVOG MIRISA











SASTOJCI
Za 48 kiflica
500 g Polubijelog brašna Podravka
1 Vanilin šećer bourbon Dolcela
⅓ žličice soli
200 g maslaca
oko 100 ml vode
20 g svježeg kvasca



Za nadjev
150 g Pekmeza od šljiva Podravka
ili Lino lade nougat

Za posipanje
Šećera u prahu vanilija Dolcela

PRIPREMA
Brašno pomiješajte s burbon vanilija šećerom i malo soli pa dodajte maslac narezan na listiće. Maslac dobro izmrvite s brašnom.

Dodajte vodu s otopljenim svježim kvascem pa zamijesite tijesto. Tijesto umotajte u vlažnu kuhinjsku krpu i stavite u posudu s hladnom vodom da miruje oko 2 sata dok se ne digne.

Dignuto tijesto izvadite iz vode i premijesite bez dodavanja brašna. Podijelite ga na 6 jednakih dijelova. Svaki dio razvaljajte u krug pomjera oko 30 cm te razrežite na osmine.

Na svaki trokut u sredinu stavite pola žličice pekmeza i zamotajte kiflicu na način da se prvo saviju vanjski kutovi prema unutra, kako ne bi curio pekmez pri pečenju.

Kiflice pecite na papiru za pečenje na srednjoj rešetki u zagrijanoj pećnici na 180°C oko 15 minuta.

 
POSLUZIVANJE
Kiflice dok su još tople pospite šećerom u prahu. Poslužite ih uz topli čaj od miješanih planinskih trava.

SAVJET
Svježi kvasac možete zamijeniti sa 7 g suhog kvasca tako da ga odmah umiješate u brašno, ali zbog mekoće gotovih kiflica, prednost dajem svježem kvascu. Ako tijesto radite s domaćim krušnim brašnom, trebat će vam malo više vode.

Izvor:http://www.coolinarika.com/

0 komentari