liker

"

ponedjeljak, 28. prosinca 2015.

STANGLE OD GRIZA










JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna



 



SASTOJCI
za kore
250g margarina
160g secera
2 jaja
1 soljica mleka
1/2 kesice praska za pecivo
3 kasike kakaoa
oko 500g brasna (moze i vise)



za fil
1/2 l mleka
8 kasika secera
12 kasika griza
1 vanilin secer
100g secera u prahu
250g margarina

za glazuru
150g couverture cokolade (mlecne)
4 kasike ulja



PRIPREMA
Umutiti margarin sa secerom pa dodati jaja i mleko.
Zatim dodati malo brasna sa praskom za pecivo i kakao.Dobro sjediniti i dodavati brasno dok se ne dobije glatko testo.
Testo ne treba biti ni previse tvrdo a ni previse meko.
Podeliti ga na tri jednaka dela.

Testo razvuci na namazan prevrnuti pleh velicine 33x30 i peci 15-ak minuta na 180°C-dok ne porumeni!
Postupak ponoviti jos dva puta.
Gotove kore prekriti kuhinjskom krpom i ostaviti da se hlade.

 
Fil
Skuvati 1/2l mleka sa secerom i vanil secerom pa postepeno dodati 12 kasika griza. Kuvati jos malo dok se ne zgusne a onda skloniti sa sporeta i ostaviti da se hladi.

Margarin i secer u prahu penasto umutiti pa dodati u ohladjeni griz. Sve dobro sjediniti!
Glazura
Na pari otopiti cokoladu sa uljem!

Fil podeliti na pola pa filovati kore.
Na poslednju koru staviti glazuru od cokolade.
Ostaviti da prenoci pa seci stanglice!

POSLUZIVANJE
U kore mozete umesto margarina da koristite domacu mast ali u tom slucaju kolac mora vise da odstoji da bi dobro omeksao i lakse se sekao (oko 2 dana)!
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO  i uzivajte u hrani.
Izvor:http://www.coolinarika.com/

0 komentari