liker

"

četvrtak, 24. prosinca 2015.

SOČAN ČOKOLADNI KOLAČ












JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna



 





Sastojci
Biskvit (za veliki lim)
10 jaja
180 g šećera
200 g mljevenih oraha ili lješnjaka
200 g čokolade u prahu
1 prašak za pecivo

Krema
0,5 l slatkog vrhnja


200 g čokolade za kuhanje

Priprema
1.
Za biskvit:
Jaja i šećer pjenasto umutiti mikserom, a orahe/lješnjake, čokoladu u prahu i prašak za pecivo dobro promiješati u zasebnoj posudi tako da čokolada nema grudice.
Pomiješati s jajima.
Peći u velikom limu na masnom papiru na 180°C oko 20-25 minuta.
2.


Za kremu:
Otopiti čokoladu u slatkom vrhnju na laganoj vatri uz stalno miješanje. (raditi dok je biskvit još u pećnici)
3.
Još topal biskvit izbockati viljuškom i zaliti toplom kremom.

  4.
Ohladiti. (ja ga ne volim hladiti u hladnjaku, jer se tada krema previše stvrdne, a ukusniji mi je kad je sočniji)

Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO  i uzivajte u hrani.

http://www.coolinarika.com/

0 komentari