liker

"

ponedjeljak, 14. prosinca 2015.

PUNC TORTA










Ukusno, dekorativno, socno, okus punca

SASTOJCI
Biskviti
3 x 2 jaja moze i 3 kom jaja
3 x 12,5 dkg secera
3 x 1 malu salicu ulja



3 x 1 malu salicu vode
3 x 12,5 dkg brasna o
3 x 1/2 prasak za pecivo
3 kom puding , vanilija, cokolada, malina( nije obavezno)
extrakt maline i čokolade ili razmučeni kakao
2 vanili secer(nije obav.)
2 zlice kakao



Punc
5 dcl vrele vode
vrecica crnog caja i vrec. sipka
20 dkg secera ili manje
1 limun sok
1 ili 2 naranda sok
1 dcl ruma
mala teglica marmelade od marelica
5 dcl slatkog vrhnja za ukrasavanje

PRIPREMA
puta posebno napraviti smjesu za biskvit i jos dodati:
U prvi dodati 1 puding od vanilije i vanili sec, ispeci okrugli biskvit

U drugi dodati 1 puding od cokolade i 2 zlice kakao, ispeci okrugli biskvit
U treci dodati 1 puding od malina i malo extrakta maline, ispeci.

Skuhati 1/2 litre caja od sipka i crnog ili indijskog, dodati secera po ukusu,
sok limuna i narande, moze malo korice, dodati na kraju rum i probati, MALO!

Sada izrezati svaki biskvit, na unutarnji krug od oko 8 cm, srednji od oko16cm, vanjski je prema modelu oko 24 cm, nasla sam poklopce tih dimenzija i pazljivo nozicem izrezala, bolje ako se posjeduju slicni kalupi kao za krafne.Svaki od 3 biskvita su izrezani na 3 djela.

Na tacnu se stavi obruc za tortu i slaze: smedi prsten, unutra roza prsten, unutra zuti krug.Sve se dobro zalije 1/3 punca i tanko premaze razradenim pekmezom, zatim se stavi zuti prsten, pa smedi prsten, pa roza krug, polije se puncem i premaze pekmezom, na to ide roza prsten, pa zuti prsten i smedi krug , polilije se puncem i premaze pekmezom. Na to se stavi celofan, dno kalupa i lagano se optereti preko noci.

Drugi dan se sve lijepo ukrasi sa slagom ili cokoladnom glazurom ili secernim preljevom u roza boji.

Izvor:http://www.coolinarika.com/

0 komentari