subota, 26. prosinca 2015.
PAŠA LOKUM
JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna
Potrebno:
1 l mlijeka
1,5 čaša šećera
1 fildžan nišeste
2 fildžana brašna
100 g maslaca
1 vanilin šećer
4 velike kašike kakaa
Kokos
2 vrecice šlag pjene
1,5 čaša mlijeka
1 čokolada od lješnjaka
Priprema:
Staviti 1 litar mlijeka u šerpu i odmah dodati nišestu(može i gustin),brašno,šećer,margarin i kakao.Dobro umutiti i kuhati da bude gusto kao puding.Zatim skinuti sa ringle,dodati vanilin šećer i umutiti štapnim mikserom.Uzeti četvrtastu tepsiju,dobro posuti kokosom te odmah ravnomjerno izliti vruću kremu.Ostaviti u frižider 2-3 sata da se krema dobro ohladi.Kad se krema ohladila, umutiti 2 šlag pjene i premazati preko kreme,naribati čokoladu,rezati trakice i motati u male rolatiće.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO i uzivajte u hrani.
www.halalmagazin.com
0 komentari