ponedjeljak, 28. prosinca 2015.
NAPRAVILA JE ZA CAS: TOTO TORTA
SASTOJCI
KORA
275g toto keksa
125g muslija
130g margarina
100g secera
6-7kasika mleka
1ekstrat ruma
1.FIL
300ml slatke pavlake
150g grckog jogurta
100g cokolade
1kesica kremfiksa
6kasika secera
2.FIL
100g cokolade
4kasike ulja
4kasike mleka
3.FIL
300ml slatke pavlake
malo mlevenog muslija i kikirikija za ukrasavanje
PRIPREMA
KORA
Samleti musli i TOTO keks.Margarin umutiti sa secerom i rumom pa dodati samlevenu masu.Mleko dodavati po malo ,vidite da ne bude ni meka masa a ni tvrda.Znaci sve lepo sjediniti.
Uzeti pleh okrugli,velicine 26cm i u njemu prvo staviti papir za pecenje pa obruc i onda masu za koru.Lepo je rasporedite i izravnajte.
1.FIL
Umutiti slatku pavlakiu i dodati joj jogurt.Kremfiks pomesati sa secerom i usuti u umucenu masu.Izrendati cokoladu i sve sjediniti mikserom.
Naneti preko kore i opet lepo izravnati.
Staviti u frizider.
2.FIL
Otopiti cokoladu sa uljem i mlekom,malo je prohladiti pa je izliti preko 1.fila.Izravnati lepo.
Vratiti u frizider da se cokolada stegne i dok umutite 3.fil.
Ako volite vise cokolade slobodno povecajte moze i 200g,7kasika ulja i 7kasika mleka.
3.FIL
Umutiti slatku pavlaku,ili 300g slaga sa 250ml kisele vode.
Iz frizidera uzeti tortu i preko stegnute cokolade pazljivo naneti umucenu pavlaku.
Tortu malo ukrasiti sa mlevenim muslijem,jedna saka i ako imate kikiriki,ako ne mozete po svojoj volji.
Dobro je ohladiti pre sluzenja,najbolje jedan dan,skinuti obruc,odvojiti od papira i staviti na tacnu.
POSLUZIVANJE
Ako nemate toto keks,mozete bilo koji drugi po vasoj zelji.Ja licno volim teksturu tog keksa kad se samelje,tako da sam pocela stalno da ga koristim.Toto keks je inace sendvic keks,cokoladni.
Torta mora dobro da se ohladi,dan u frizideru,jer musliju u kori treba malo vise da omekne.
Ali veoma brzo se sprema i sto je najvaaznije nista se nepece :)))
Uzivajte!!!!
Izvor:http://www.coolinarika.com/
0 komentari