utorak, 29. prosinca 2015.
MRAZOVCI – “PEČENI I KUHANI”
Ovaj recept nasla sam u biljeznici moje mjake koj je jos prije udaje pisala recepte,recept je veoma jednostavan za napravit
Sastojci
Tijesto
600 g brašna
200 g masti
2 dcl mlijeka
20 g kvasca
1 vrećica limun šećer Dolcela
limunova korica
malo ruma
šećer za posipanje (krupniji)
Priprema
1.
Staviti kvasac s malo mlijeka, šećera i brašna da se zapjeni.
Zamijesti tijesto od svih sastojaka.
2.
Ne treba čekati da se tijesto digne već odmah razvaljati na debljinu oko 5 mm i modlicama izrezati oblike s rupama u sredini.
3.
Peći na 200˚C oko 20 min.
4.
Još tople nanizati na konac i potopiti u vruću vodu.
Odmah ih uvaljati u krupniji kristal šećer.
http://www.coolinarika.com/
0 komentari