liker

"

utorak, 22. prosinca 2015.

MARIJINA PITA










SASTOJCI
tijesto
I dio
4 v.ž šećera
6 v.ž crne kuhane kave
2 v.ž mlijeka



II dio
15 dag šećera
2 jaja
3 v.ž mlijeka
+
1 m.ž sode
45 dag glatkoga brašna

krema
3 v.ž šećera
3 v.ž gustina(škrobnoga brašna)
1/2 l mlijeka
1/2(12,5 dag) margarina ili maslaca
10 dag šećera u prahu



čokoladna glazura
20 dag čokolade za kuhanje
2-3 v.ž ulja

PRIPREMA
4 žlice šećera ispržiti da požuti,pa preliti s kavom i mlijekom.Kada provri maknite s vatre i malo ohladite.Tada smjesu stavite na paru dodajte šećer,cijela jaja i mlijeko pa kuhajte na pari oko 10 minuta.Ohladite.Dodate sodu i brašno pa zamijesite tijesto.Podijelite tijesto na 3 dijela pa ispecite 3 kore na preokrenutom limu.Najlakše ih je razvaljat na pek papiru  na kojem se odmah i peku(tako nema šanse da vam se tijesto prilikom prijenosa do tepsije pokida)Peći ih na 180 stupnjeva dok ne zažute(samo par minuta).

 
Kremu je najbolje skuhati prije izrade kora -kako bi se dobro ohladila (tako je i pita brže gotova). Za kremu pomiješati šećer i škrobno brašno s dijelom mlijeka ,a ostalo mlijeko staviti da provri.Ukuhati smjesu u provrelo mlijeko i kuhati dok se ne zgusne.Ohladiti.Pomiješati maslac s šećerom u prahu,pa dodati ohlađenu kremu i dobro izmiksati da se dobije glatka krema bez grudica.

Kremu podijeliti na 2 dijela i razmazati je između kora.Na vrh zadnje kore staviti čokoladnu glazuru koju napravimo tako da na pari otopimo čokoladu za kuhanje s par žlica ulja.Najbolja je kad odstoji preko noći.Rezati po želji i poslužiti.

Izvor:http://www.coolinarika.com/

0 komentari