liker

"

nedjelja, 27. prosinca 2015.

KRAFNE








JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna








SASTOJCI
1 kg glatkog brašna tip 400
8 dkg kvasa
4 dcl mlijeka



2 dcl ulja
4 žlice šečera
4 žlica ruma
1 žličica soli
1 korica limuna
10 žumanjca



PRIPREMA
U večju posudu stavite brašno, na sredinu dodajte kvas, 1 žlicu šečera, malo mlakog mlijeka, promiješajte i pustite, da se diže.

Žumanjce, ostali šečer, rum i ulje izmiksajte i stavite u brašno, dodaj sol, limunovu koricu i toplo mlijeko. To sve dobro izradite s mikserom, na kraju još malo izradite s rukom, pokrijte i pustite jedan sat, da se diže.

Sa rukom napravite lijepe kuglice, pokrijte jih krpom i pustite, da se tijesto diže-oko 15-20 minuta.Kuglice okrenite i pustite još malo.
Sagrijte ulje i pecite na svakoj strani oko 4 minute.
Kad se malo ohlade jih napunite marmeladom i posipajte sa šečerom u prahu.

  Ako želite velike krafne napravite veče kuglice. Ja jih napravim 0d 24- 30 komada.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO  i uzivajte u hrani.

Izvor:http://www.coolinarika.com/

0 komentari