subota, 26. prosinca 2015.
KEKS OBLATNA– Još jedan dobar recept za oblatnu! Pravi se sa keksom prelivenim čokoladaom!
JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna
Sastojci
3 lissta oblatne (veće)
600 gr keksa prelivenog čokoladom
Fil:
1 l mlijeka
10 kašika šećera
10 kašika gustina
250 gr margarina
200 gr šećer u prahu
1 vanil šećera
rendana kora od 1 limuna
Priprema
1.
Od 1 l mlijeka izdvojiti 10 kašika, a preostalo mlijeko zašećeriti i staviti na šporet da provri.
Sjediniti gustin sa izdvojenim mlijekom i sve sipati u mlijeko koje vri. Skuvati krem i ostaviti da se ohladi.
Pjenasto umutiti margarin sa šećerom u prahu, dodati vanil šećer,l imunovu koru i sjediniti sa ohlađenim kremom.
2.
Na list oblatne ravnomjerno nanijeti fil. Po filu složiti keks, ponovo premazati filom i prekriti drugim listom oblatne. Na drugi list oblatne nanijeti sastojke istim redosledom kao i kod prvog lista pa sve prekriti trećim listom oblatne.
Oblatnu ostaviti da se stegne pa sjeći na štanglice ili kocke.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO i uzivajte u hrani.
www.coolinarika.com
0 komentari