utorak, 29. prosinca 2015.
KARAMELE! MMMMM...
JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna
Sastojci
250 g šećera
250 ml slatke pavlake
30 g putera
60 g meda
ekstrakt vanile
Priprema
1.
Kalup veličine 20X20 cm obložiti papirom za pečenje i premazati tankim slojem ulja.
2.
U šerpu staviti šećer, pavlaku, puter, ekstrakt vanile i med. Dobro promešati i zagrevati polako da se šećer rastopi i na tihoj vatri sve sastojke kuvati dok masa ne dobije karamel boju i onako vidno se zgusne.
3.
Sirup odmah sipati na papir i ostaviti da se prohladi. Jos mlaku, ali već stegnutu masu, pažjivo odlepiti od papira pa vratiti na papir i nauljenim nožem polako seći na kockice 2×2 cm pa vratiti u frizider da se stegne.
4.
Svaku “bombonicu” staviti u korpicu od papira ili umotati u celofan.
5.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO i uzivajte u hrani.
izvor:www.coolinarika.com
0 komentari