liker

"

srijeda, 30. prosinca 2015.

JEDNOSTAVNI LINO EXPRESS KOLAČIĆ








JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna



 





SASTOJCI
BISKVIT
6 jaja
150g. šećera
10 punih žlica kraš express-a (instant prah napitak)



1 žlica gorkog kakaa
50ml. ulja
100ml. tekućeg jogurta
150g. brašna
pola vrećice praška za pecivo
1 vanilin šećer

PRELJEV
2dl. hladnog mlijeka
2 pune žlice kraš express-a
2 pune žlice šećera u prahu
1 žličica ruma



KREMA
1l. mlijeka
1 vrećica pudinga-vanilija
80g. gustina
7 žlica šećera
par kapi arome vanilije
6 punih žlica lino lade milk
3dl. slatkog vrhnja

PRIPREMA
BISKVIT
Odvojite žumanjca od bjelanjaca. bjelanjke stavite u hladnjak,a žumanjke najvećom brzinom mutite sa šećerom dok ne dobijete svijetlu kremastu smjesu.
smanjite na najmanju brzinu i žlicu po žlicu dodajte kraš express,kad se spoji sa ostalim sastojcima dodajte kakao, ulje,pa jogurt i dalje miješajući na najmanjoj brzini.

Pomiješajte brašno i prašak za pecivo,i malo po malo pjenjačom umiješajte u smjesu.
bjelanjke s vanilin šećerom istucite u snijeg,pa i njega lagano dodajte prvoj smjesi.
istresite u pleh(20x30cm.)obložen papirom za pečenje,poravnajte i pecite 20-ak minuta na 200stupnjeva.

ZA PRELJEV
pomiješajte dobro sve sastojke,pa ga hladnog prelijte po pečenom vrućem biskvitu.
dok se biskvit hladi napravite kremu.

Od ukupne količine mlijeka odvojite malo i pomiješajte sa pudingom,gustinom,šećerom i aromom vanilije. ostatak mlijeka zagrijte do vrenja,pa skuhajte smjesu sa gustinom kao puding.
u gotovi vrući puding dodajte lino ladu,promiješajte i ostavite da se ohladi.

 
U hladnu kremu dodajte slatko vrhnje koje ste istukli u šlag,ručno promiješajte,i na kraju dodajte žličicu želatine otopljenu s 2 žličice vode,ako želite,želatina nije obavezna,pa zato nisam pisala u sastojcima,ja sam je stavila da budem sigurnija,i u tako maloj količini da se jedva primjeti,ali i bez nje krema će biti dovoljno čvrsta i laka za rezanje.

Odlijepite papir sa biskvita,vratite biskvit u kalup,po njemu rasporedite i poravnajte kremu.

POSLUZIVANJE
Najbolje ostavite preko noći u hladnjaku,da kolačić prožmu svi okusi i mirisi :)))
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO  i uzivajte u hrani.
Izvor:http://www.coolinarika.com/

0 komentari