liker

"

srijeda, 9. prosinca 2015.

ČUPAVA PITA OD JABUKA











Uživajte u njoj…

Sastojci
Prhko tijesto:
2 jaja
15 dkg biljne masti ili maslaca
prstohvat soli
1 vrečica vanil šećera
15 dkg šećera
1 vrečica pecilnog praška
30 dkg brašna
Nadjev od jabuke:


1 kg jabuka
2 dcl šećera
3 vrečice vanil šećera
2 velike žlice ruma
1/2 male vrečice cimeta
prstohvat limunove korice(ribane)
Priprema
1.
Umutiti jaja sa vanil šećerom i šećerom
2.


Zatim u smjesu dodati prstohvat soli i naribanu biljnu mast (može i maslac)
3.
Sve dobro sjedinimo i na kraju dodamo brašno sa pecilnim praškom..
4.
Dobro sjediniti sastojke i umijesiti srednj tvrdo tijesto(ako je tijesto mekše dodati još brašna a ako je pretvrdo dodati žlicu mlijeka)
5.
Tijesto formirati u kuglu ,zamotati alu folijom i staviti u frižider da se kasnije može lakše razvaljati
6.
Izvaditi tijesto iz frižidera, podijeliti ga na jedan veći dio i jedan manji
7.
Veći komad tijesta tanje razvaljati
8.
Tepsiju obložiti razvaljanim tijestom
9.
Na tijesto staviti prethodno pripremljenu filu od jabuke
10.
Na kraju manji komad tijesta naribati po jabukama
11.
Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 35 minuta ili dok nije pečeno
FILA OD JABUKE:
12.
Naribati jabuke
13.
Dodati im šećer, vanil šećer.cimet, koricu limuna i rum
14.
Sve dobro sjediniti i ravnomjerno rasporediti po tijestu
Dobar tek!!!!!!
Anarad
Arh313
Principessina
Neens
TROVA
Posluživanje
Pita inače bude sa naribanom gornjom korom ali stavila sam noviju fotkicu na kojoj je pita po kojoj nisam naribala tijesto nego sam napravila i donju i gornju koru istu…

http://www.coolinarika.com/

0 komentari