liker

"

četvrtak, 24. prosinca 2015.

ČOKOLADA U ČETIRI BOJE








Sastojci 
Biskvit
3 jaja
15 dkg čokolade
6-7 dkg maslaca
4 žlice šećera
1 žlica brašna

Kreme
50 dkg mascarponea
2 žlice šećera
5 dcl slatkog vrhnja
10 dkg tamne čokolade

 
10 dkg mliječne čokolade
10 dkg bijele čokolade
1/2 vrećice vanilin šećera

Priprema
1.

 
Čokoladu za biskvit i maslac rastopiti na pari. Smiksati žutanjke i šećer, pa u to umiješati rastopljenu čokoladu, pa 1 žlicu brašna. Na kraju lagano umiješati snijeg od bjelanjaka).Peći na 160 oko 40 min. Kalup u kojem pečem je 24 cm.

  2.
Svaku čokoladu posebno rastopiti na pari, a s bijelom rastopiti i pola vrećice vanilin šećera (dodati ga kad se čokolada skoro rastopi i miješati neko vrijeme). Smiksati mascarpone i šećer, pa u to umiješati stučeni šlag. Podijeliti smjesu na tri dijela – u jedan dodati rastopljenu tamnu, u jedan rastopljenu mliječnu, a u jedan rastopljenu bijelu. Premazati preko biskvita (prvo tamna, pa mliječna, pa bijela).

http://www.coolinarika.com/

0 komentari