petak, 25. prosinca 2015.
Božićni keksi…Ovi ukusni božićni keksići omiljena su slastica koja će zamirisati vašu kuhinju, a možete ih vezati trakicom i iskoristiti kao blagdanske ukrase.
JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna
Sastojci
200 g maslaca
75 g šećera
1 Rum šećer Dolcela
2 žlice Meda bagrem Podravka
325 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
1/2 žličice Cimeta mljevenog Podravka
2 žlice Kakaa u prahu Dolcela
Za ukrašavanje:
100 g bijele čokolade
Priprema
1. Blago omekšanom maslacu dodajte šećer, rum šećer i miješajte električnom
miješalicom dok ne postane kremasto.
2. Uspite med i miješajte dok se dobro ne poveže. Dodajte brašno pomiješano s cimetom i
kakaom i miješajte da se dobro poveže.
3. Tijesto izvadite na pobrašnjenu podlogu, lagano ga premijesite i stavite u hladnjak
30-45 minuta.
4. Ohlađeno tijesto izvadite iz hladnjaka, razvaljajte ga na debljinu od oko 0,5 cm i
izrežite ga prikladnim kalupima.
5. Dva lima za pečenje (30×40 cm) obložite papirom za pečenje i po njima rasporedite
narezane oblike. Pećnicu zagrijte na 180 °C i pecite 12-15 minuta.
6. Keksiće pustite da se dobro ohlade pa ih ukrasite bijelom čokoladom otopljenom na
pari.
Posluživanje
Poslužite uz topli napitak.
Savjet
Kolačiće možete vezati špagicom i iskoristiti kao blagdanske ukrase.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO i uzivajte u hrani.
www.coolinarika.com
0 komentari