utorak, 29. prosinca 2015.
AMOR TORTA
JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna
Sastojci
14 jaja
14 kasika secera
1 limun
1 kesica vanilin secera
4 kasike mlevenih lesnika
1 kasika mrvica
12kasika badema
2 kasike brasna
2 stangle cokolade za kuvanje
1 kasika kuvane jake crne kafe
250 gr putera
Priprema
1.
Kora od lesnika: Odvojiti 4 belanca od zumanaca, ulupati sneg od belanaca i ostaviti na stranu.4 zumanceta umutiti sa 4 kasike secera, dodati sok od jednog limuna, jednu kesicu vanilinog secera, 4 kasike mlevenih lesnika, jednu kasiku mrvica i i na kraju dodati sneg od 4 belanaca, koja cete lagano umesati u smesu od zumanaca.
2.
Kora od badema: Odvojiti 8 belanaca od osam zumanaca, umutiti u cvrst sneg pa ostaviti na stranu. Od 8 zumanaca, oduzeti dva, pa 6 zumanaca umutiti sa 8 kasika secera, dodati dve kasike brasna, 12 kasika samlevenog badema i na kraju dodati sneg od 8 belanaca, koja cete lagano umesati u smesu od zumanaca. Na kraju kada se ispece i ohladi prerezati je na pola.
3.
Fil: 4 zumanceta, 2 koja su vam ostala od kore sa bademima i odvojiti jos 2 zumanca od belanca, 2 stangle rastopljene cokolade i 1 kasiku kuvane jake crne kafe, kuvati na pari dok se masa ne zgusne.
4.
Posebno umutiti 250 gr putera sa dve kasike prah secera, pa pomesati sa ohladjenim kremom.
5.
Filovati koru od badema pa na nju staviti koru od lesnika i onda opet premazati filom i na kraju staviti drugi deo kore od badema. Ostaviti dovoljno fila da premazete tortu okolo i odozgore. Ukrasiti je mlevenim orasima, bademima, lesnicima ili sta vam je vec po volji.Ako zelite mozete tortu ukrasiti slagom i nekom drugom dekoracijom a staviti vise fila izmedju kora.
6.
Prijatno.
Posluživanje
Ova torta je tako lagana i sto je najvaznije nije puno slatka.
Peci na 175*C, oko dvadeset minuta, ali prvo proverite sa cackalicom da li su kore pecene.
Kalup precnika 22 cm, mozete je napraviti i u kalupu 20cm X 30cm, samo vam nece biti tako visoka.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO i uzivajte u hrani.
http://www.coolinarika.com/
0 komentari