liker

"

ponedjeljak, 22. veljače 2016.

ČUPAVCI









Sastojci  10 osoba
Biskvit - 3 jaja - 16 kašika brašna - 13 kašika ulja - 10 kašika šećera - 100 ml mlijeka - 1 prašak za pecivo - 1 vanilij šećer
glazura - 150 g maslaca / butera - 150 g čokolade za kuhanje - 150 g šećera - 200 ml mlijeka - oko 200 g kokosovog brašna


Priprema
1.
PRIPREMA BISKVITA
- umutiti jaja sa šećerom i vanilij šećerom
- neprestano miksajući dodati ulje i mlijeko
- dodati pola količine brašna
u drugu polovicu umiješati prašak za pecivo
- mješati, malo zatim dodati i ostatak brašna s'praškom za pecivo
- tepsiju malo nauljiti i posuti s'malo brašna
- zbog rezanja biskvita u kocke po mogučnosti uzeti četvrtast oblik tepsije
- jednakomjerno rasporediti tjesto
- peći u zagrijanoj pećnici na 160°C oko 20 min.
PRIPREMA GLAZURE
- prokuhati mlijeko sa šećerom
- kad mlijeko prokuha dodati maslac i čokoladu
- neprestano mješati dok smjesa ponovo ne prokuha
- smjesu ohladiti da bude mlaka
DALJNA PRIPREMA
- biskvit isto tako ohladiti
- biskvit izrezati na kocke


- zatim kocke bisvita namakati u mlaku smjesu čokolade
- potom ih uvaljati u kokosovo brašno
- ponoviti postupak za svaku kocku bisvita,
previše namočene kocke biskvita malo ocijediti
- čupavce poslužiti ohlađene
- uspješnu pripremu vam želim
pogledajte pripremu uz video klikom na =>> https://www.youtube.com/watch?v=BL0ZbGJlLC0&list=PLK2NeilA2PKyRg3RUPvqvwsDXvo0dAPN0&index=34

1 komentar:

  1. Upravo sam napravila cupavce, odlicni su, hvala za recept... pozdrav

    OdgovoriIzbriši