
JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna
Sastojci:
kora:
8 bjelanjaka
8 žlica šećera
8 žlica brašna
1/2 praška za pecivo
fil:
1/2 l mlijeka
8 žumanjaka
2 želatine
1/2 l slatkog vrhnja
100 g krupno ribane čokolade za kuhanje
150g šećera
Priprema:
Za koru izmutiti bjelanjke sa šećerom, dodati brašno i prašak za pecivo te peći u podmazanom plehu 30 min na 200 stupnjeva. Kad je kora pečena preliti je s 1dcl vrelog mlijeka i pustiti da se hladi Za fil namočiti 2 želatine u malo hladne vode. 1/2 l mlijeka zakuhati, a žumanjke i šećer pjenasto izmutiti te preliti s vrelim miljekom i ne dopustiti da zakuha nego malo držati na vatri da se jaja skuhaju.
S tim vrelim preliti želatinu i pustiti da se ohladi (da bude mlako). Izmutiti 1/2l vrhnja u šlag, te dodati u šlag smjesu od želatine, jaja i mlijeka, dodati krupno ribanu čokoladu. Preliti koru tom smjesom te kolač staviti u frižider na par sati da se stisne.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO i uzivajte u hrani
izvor:www.coolinarika.com
0 komentari